Friss topikok

Linkblog

Mai jóga tipp

Általánosságügyi Minisztérium

2010.11.13. 16:17 békymiki

Először azt hittem, hogy egy mesét olvasok, mivel sosem hallottam korábban általánosságügyről, aztán hirtelen realizáltam, hogy az index-en vagyok és nem április elseje van. Node akkor miről beszélnek ezek? Itt az ideje beküldeni AliG-t, hogy rendet rakjon.

Időnként elgondolkodom azon, hogy mióta EU van, tehát szabadon mászkálhatunk az országból ki be, csak egy tábla jelzi a másik ország határát, hogyhogy nem vették mindezt észre azok, akik az egykori történelmi Nagymagyarországért ágaskodnak (ha jól sejtem akkor még nem volt európai únió). Persze lehet hogy egyszerűen sosem mennek ki az országból, de akkor meg minek a nagyobb ország? Na mindegy, azért fura, hogy az EU-ról azóta se hallottak még, majd egyszer...

 

Mindenesetre ezt olvastam hazánk egyik vezető portálja hasábjain arról, hogy minek örülnek ma a politikában kétharmados többséggel és alkotmánymódosítgatással:

'"Hatévi kényszerű szünet után újra összeült a Magyar Állandó Értekezlet, ahol megvalósult a nemzeti egység" - jelentette ki napirend előtti felszólalásában Semjén Zsolt általánosságügyi miniszterelnök-helyettes, majd ismertette az értekezlet zárónyilatkozatát, ami szerint végre újra egységes a nemzet, nem kis mértékben annak köszönhetően, hogy az új parlament elfogadta a törvényt a kettős állampolgárságról. A Máért tagjai elvekben és célokban is megállapodtak, például üdvözölték az állampolgársági és a nemzeti összetartozásról szóló törvényt, és örültek, hogy összehívták őket.'

Derűs, végülis szabad országban élünk, mindenki azt mondhat, amit akar. Aztán rájöttem, hogy mindez a porhintés azért van, mert a hatalom szagát érzik, és valahogy így fejezik ki. Hm. Csakhogy: nem lehet ám jogállamot hol az erkölcs mellett, hol ellene felhasználni. Milyen jogon vesznek őrizetbe valakit azért, mert legjobb tudása szerint segíteni akar egy embertársán és az nem sikerül neki? Ha az állam fenntartja magának a jogot arra, hogy ezt ő tegye meg, akkor küldjön ki szépen egy-egy mentőautót minden születéshez, ami nem a kórházakban történik, és lopjanak annyival kevesebb pénzt, ne pedig azt, azokat büntesse kényszerhatalmi eszközökkel, aki százak világra jövetelét segítette! Igen, Geréb Ágnesről beszélek..., akkor is, ha nem menő.

 

Visszaadhatjuk azt az EU tagságot, ha ez így megy tovább! Azonnal tessék kiengedni! Euró, az kéne mi? Az emberi jogokat meg sárba tiporjuk? Legutóbb, mikor kihívtam a mentőt egy utcán talált, szemmel láthatóan segítségre szoruló emberhez, a mentővel együtt a rendőrség is megérkezett és majdnem őrizetbe vettek engem is. Még jó, hogy az arc, aki éppen magához tért kimentett. Vissza az agarakkal hatalommániások!! Lassan egy Középségügyi miniszterelnök-helyettest is ki kéne neveni már... Jó reggelt!

 

Egy reggeli beszélgetés Feldmár Andrással from kecsua csomó on Vimeo.

 

Szólj hozzá!

Címkék: semjén zsolt feldmár andrás geréb ágnes

A bejegyzés trackback címe:

https://napnap.blog.hu/api/trackback/id/tr602446477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása