Friss topikok

Linkblog

Mai jóga tipp

A tojásdobálás netovábbja

2008.07.30. 22:22 békymiki

Persze értem én, hogy miért volt vicces annó Bill Gates-et tortával megdobni, de ne felejtsük el, hogy az időközben létrejött a Gates Alapítvány nem kevés pénzt költ el valóban nemes célokra, ami bár sajátos módja a társadalmi javak újraelosztásának, meggyőződésem, hogy még mindig jóval hatékonyabb és igazságosabb, mint a szokásos állami segítségek. Ennek fényében különösen gyenge és fantáziátlan ötlet volt Steve Balmert megdobálni, ráadásul értelmetlen is. Dehogy az ez esemény körül zajló kommunikációs zűrzavar nyomán lehetővé vált a Meleg Mélóság Menet szabad támadása, az már valóban elképesztő. Azoknak, akik szervezett módon bujtogatják és bátorítják ezeket az energiájukkal mit kezdeni nem tudó fiatalokat a politikai hatalom reményében, javaslom, hogy olvassanak Saramagot, hátha az segít.

Előtte azonban Kiszely Zoltánt is érdemes: "Magyarországon a futballhuligánokat politikai tényezővé avatták, amikor Árpád-sávos zászlót adtak a kezükbe, Nagy-Magyarországot ábrázoló pólókat húztak rájuk. Így vélekedik Kiszely Zoltán politológus, aki szerint 2006 szeptembere, a köztévé ostroma volt a fordulópont: ekkor vált nyilvánvalóvá a skinheadek számára, hogy most a közhatalom nem fékezi meg őket, ez volt a pillanat, amikor a szóbeli erőszak valódi rombolássá fajult. Mindenütt megvan a réteg – véli Kiszely –, amelyet a német hasznos idiótának nevez, akik ütnek, ha egyenruhát látnak. Csak másutt nem tekintik őket közéleti tényezőnek, a rendőrségen nem kérik számon, hogy bánjon velük olyan kesztyűs kézzel, ahogy politikai szereplőkkel illik. Az elemző szerint nehezíti a helyzetet, hogy nálunk az emberek ijedten elvonulnak. Elutaznak – akár nemzeti ünnep van, akár melegfelvonulás: átadják a terepet." olvastam a Budapesti 7 Napban.

Amúgy jómagam is hajlamos vagyok vidékre menni március 15-én, a felvonulás idején azonban úgy alakult, hogy a Szépművészetiben néztük meg a Lélek és Test kiállítást. Már odafele menet feltünt, hogy lezárták az Andrássy utat, gondoltuk valami delegáció és kerülő úton mentünk. Miután megnéztük a világ szenvedését és örömét összesűrítve néhány fényképbe kilépve a Hősök Terére nem tudtam nem észrevenni egy kis, kábé harminc fős csapatot, akiket kétszer ennyi rohamrendőr vett körül, kísérve őket az Andrássy felé. Aha, akkor ma van a melegfelvonulás, ők pedig a melegek - gondoltuk -, és lám milyen szép, hogy védik őket a rendőrök. Azonban a táblákon, amiket vittek, ennek ellentmondó feliratok díszelegtek, így megállapítottuk, hogy ők az ellentüntetők lesznek és azon nyomban megfigyelő álláspontra helyezkedtünk. Pamutpárom nő lévén érezve a veszélyt azon nyomban kijelentette, hogy haza akar menni a másik irányba, különösen, hogy 9 hónapos kisgyermekünk a kengurúban nézett rajtam lógva kifelé, jómagam azonban kiváncsi természet lévén látni akartam, hogy is megy ez élőben. Miután az ellencsapat rendőröstül beért az Andrássyra elszórt buzizás és zsidózás (???) kezdődött a térről, és körülöttünk lévő skinhead srácok is fikázták a rendőröket, akik szerintük nem voltak elég nagyok. Megjegyzem a békásmegyeri lakótelepen tizenpáréves koromban magam is közel kerültem egy ilyen társasághoz, de gyorsan kinőttem belőle, mint az allergiából, biztos mert idejekorán találtam barátnőt magamnak. Persze értem én az identitáskeresés és a valahová tartozás vágyát, úgyhogy a fiúknak nemrég bemutatott Hancock című filmet ajánlom megtekintésre, nagyon izgalmas és tanulságos történetre számíthatnak.

Szóval a dologból úgy lett zavargás, hogy a beszólogatások alatt a térről egy közlekedési jelzőtáblát dobtak be a rendőrökre oszloppal együtt, amire a zsaruk érthető módon bedühödtek, és nekiszaladtak. A dobálók hátraszaladtak, aztán mindenki visszaszaladt a helyére és kezdték újra. Olyan érzésem volt, mint gyerekkoromban az "Adj király katonát!" elnevezésű játékban. Közben dobáltak a rendőrökre és nyilván a felvonulókra is csillogóan égő füstbombákat vagy hogy hívják az ilyet, meg mindenfélét ami náluk volt. Cserébe kaptak egy kis könnygázt.

Ha ezek a buzizó hangoskodók képtelenek elgondolkodni azon, hogy milyen nehéz egy ilyen kirekesztő társadalomban más szexuális orientációval élni, a mindennapokban érvényesülni, sőt mindezt nyilvánosan felvállalni annak ellenére, hogy ennyi "ellenséggel" néznek szembe a melegek, gondoljanak arra, hogy milyen lenne, ha az ő gyerekeiket, szüleiket vagy őket magukat kiabálnák ki és dobálnák meg mondjuk azért, mert jobbkezesek vagy balkezesek, miközeben nap mint nap azt kell magyarázniuk az értetlen gyűlölködőknek, hogy miért fogják a kanalat azzal a kézzel evés közben, amelyikkel szokták. Bár az is lehet, hogy ezek a srácok egyszerűen a saját szexuális orientációjukban nem biztosak, azért ilyen agresszívak...

őszintén szólva a mai napig nem értem, hogy egy ilyen helyen, ahol be van kamerázva minden, hogyhogy nem az történik, hogy a sok-sok rendőr bekeríti ezt a legfeljebb száz srácot, beviszi őket alapos gyanúval, vagy akár helyben egy közvetítőkocsiban megnézik a rendőrség irányítői (visszatekerve a történéseket), hogy ki mit csinált öt perccel korábban és az alapján szelektálva tartóztatják le akit kell? Ez azért annyira nem tűnik bonyolultnak. Ha ezt én átláttam a térről egy gyerekkel magamon, akkor fentről a hatóság helikopteréből mit néztek a fiúk? Élvezték a pesti panorámát?

Remélem, hogy a TASZ írása és feljelentése nyomán csak visszanézik azokat a videókat és lesznek konzekvenciái a tojásdobálásnak. A félreértelmező újságírók pedig okosabban teszik, ha nem a szenzációt, hanem a tényeket közlik a jövőben, különben maguk is részeseivé válnak annak a folyamatnak, ami aláássa kicsiny országunk egyre romló hírnevét és elsöpri az élhető Magyarország még mindig bennünk élő képét. Az a pár okoskodó, magát ilyen vagy olyan oldalra képzelő hatalomvágyó ember, aki kijátssza és manipulálja a médiát, na meg a játszótéren rajcsúrozó nagyra nőtt óvódásait nézzen mélyen magába, hogy mi hiányzik nekik igazán, mert a végén olyanok lesznek mint Hitler vagy Sztálin csatlósai, akik csak azt tudják hajtogatni, hogy parancsra dolgoztak, pedig ők maguk azok, akik ezt a törvény által oly nehezen elérhető bujtogatást végzik.

Szólj hozzá!

Címkék: tüntetés felvonulás szadságjog

A bejegyzés trackback címe:

https://napnap.blog.hu/api/trackback/id/tr10593482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása